Prachtig verval aan de Nieuwstraat

Waar vind je dat nog? Het is toch een pracht? En één ding weten we helaas zeker: binnen enkele jaren is het vast gesloopt. Ik wil graag een lans breken voor deze prachtige vervallen schuur aan de Nieuwstraat!

Ik zou in de geschiedenis kunnen duiken. Het Kadaster lichten. Het archief in. Boeken erbij pakken. Jullie onderwijzen over de geschiedenis van deze prachtige vervallen schuur aan de Nieuwstraat. Maar ik doe het niet. Want het boeit mij dit keer niet zo.

Wat me namelijk wel boeit is dat deze schuur er nog staat en dat, nog mooier, in de smalle Jan Boutsteeg er een nog veel mooier klein huisje achter staat. Vast heel oud, ouder dan de schuur in ieder geval.

Dat dit er nog staat in het smetteloos gerestaureerde Weesp is een wonder. Maar we weten allemaal dat dit niet lang meer gaat duren. Het zal wel gesloopt worden voor een mooi woonhuis. Daarmee zal een klein karakteristiek stukje Weesp verdwijnen.

Ik snap het wel hoor, daar niet van, maar zonde is het wel. Daarom hoop ik heel diep van binnen dat iemand zich om deze pracht ontfermt en met liefde opknapt. Een mens mag blijven hopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *