Gewoon leuk, de Weesper huishoudgids uit 1924

Van Ted Blok kreeg ik via Facebook een complete jaargang van de Weesper huishoudgids uit 1924. Een advertentiekrant, met alleen maar advertenties van de Weesper ondernemers. Misschien nog wel leuker dan de echte kranten met nieuws want ingevoerde Weespers zien veel bekende namen langskomen.

Blok vertelde mij dat hij de jaargang had gevonden naast de margarinefabriek de Valk aan de Nijverheidslaan, in de zeepfabriek op de eerste verdieping zat de drukkerij van de Nieuwe Weesper. Later afgebrand. Een unieke vondst, want veel exemplaren van deze titel zijn er niet bewaard gebleven. Ik heb er een aantal gefotografeerd, zodat we er hier van kunnen genieten. De hele jaargang is naar de Historische Kring Weesp gegaan, waar die nu onderdeel uitmaakt van het archief.

3 reacties / Voeg je reactie hieronder toe

  1. Het was naast de margarinefabriek de Valk, in de zeepfabriek,Weesp op de eerste verdieping zat de drukkerij de nwe Weesper. Note Ted Blok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *